Slechte adem

Niemand vindt het fijn als iemand een slechte adem heeft. Een frisse adem is heel vaak het gevolg van een goede mondhygiëne. Twee keer per dag poetsen en dagelijks flossen is zeker geen luxe! Gebruik ook regelmatig mondwater. Vergeet wel niet dat sommige factoren een slechte adem in de hand kunnen werken. Ontdek ze hier:

Voeding

Van sommige voedingsmiddelen (knoflook, ajuin, koffie) kun je een slechte adem krijgen. Zolang het voedingsmiddel niet verteerd is, zal de slechte adem blijven. Dit is op zich niet erg, maar je kunt er wel voorzichtig mee zijn.

Tabak

Roken is allereerst echt heel ongezond. Je kunt dus beter meteen stoppen. Van roken krijg je gegarandeerd een slechte adem. Roken kan ook het tandvlees verzwakken en ontsteken. Als je wil stoppen met roken, aarzel dan niet om raad te vragen aan je huisarts, tandarts of apotheker.

Infecties

Een slechte adem kan ook wijzen op een infectie ergens in het lichaam. Indien je een slechte adem blijft hebben,  en je tandarts kan geen enkele oorzaak vinden, raden wij je aan je huisarts te raadplegen. Een slechte adem kan immers een symptoom zijn van een ander gezondheidsprobleem.

De tong

Op een tong kunnen zich bacteriën verzamelen. Indien deze niet worden verwijderd, kun je een slechte adem krijgen. Poets daarom regelmatig je tong en informeer bij je apotheker eens naar het gebruik van een tongschraper.