Tips voor vrouwen

Staat je zelfvertrouwen regelmatig op een laag pitje? Vrouwen zijn vaak geneigd om zich eerder te richten op hun mindere kantjes. Met onze tips voel je je al snel beter in je vel!

  • Verleg je focus. Kijk niet alleen naar wat er verkeerd gaat of niet lukt. Dat geldt ook voor je uiterlijk. Focus je niet op je buikje, maar wél op je troeven. Vergelijk jezelf niet met beroemdheden of je vriendinnen. Kraak jezelf niet af en maak ook geen mopjes over je eigen lichaam.
  • Als verlengde op het vorige: geef jezelf een compliment. Onmogelijk? Dan is het van het grootste belang dat je hiermee aan de slag gaat. Je kunt er de dag mee starten of er ’s avonds wat tijd voor nemen. Het werkt nog beter om ze op te schrijven in een complimentendagboek. Probeer steeds 3 positieve dingen van die dag, hoe klein dan ook, te noteren.
  • Wees positief, maar durf de negatieve momenten te aanvaarden. Een positieve mindset is cruciaal om je goed in je vel te voelen, met situaties te kunnen omgaan en sterk in het leven staan. Niettegenstaande zullen er genoeg momenten zijn waarop je teleurgesteld bent in jezelf. Ook dat hoort erbij, zorg er gewoon voor dat die negatieve emoties niet alles gaan overheersen.
  • Zeg eens een keer NEE. Succesvolle, gelukkige vrouwen hebben allemaal geleerd hoe ze werk, privéaangelegenheden en me-time met elkaar in evenwicht moeten brengen. Het is belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt. Als je dat niet doet, verzwak je en ben je non-stop moe. Uiteindelijk heb je nergens nog zin in, sleep je je door de dagen heen omdat je niet lekker in je vel zit. Mensen accepteren het echt wel als je een keertje niet ingaat op wat ze van je vragen.
  • Bedenk een goede ochtendroutine en maak er tijd voor. Een goede dag begint met een goede start! Neem 10 minuutjes voor jezelf, eet een volwaardig ontbijt en drink voldoende water. Nu ben je klaar om de dag te tackelen.
  • Heb je een slechte dag? ‘Geef jezelf een break’, zou je een ander adviseren. Maar wanneer je zélf eens een dipdag hebt, dan blijkt het vaak erg moeilijk om het even rustig aan te doen. Volg de raad op die je een ander zou geven. Dit is niet de dag waarop je de wereld gaat veroveren, maar tijd maakt voor zelfzorg. Geniet van een kop thee en een boek, maak een wandeling, mediteer, neem een bad, verzorg je lichaam en eet gezond.