Chroom (zouten)

« Chroom » : verbetert de werking van insuline, door de insulinereceptoren gevoeliger te maken insuline.  Zo heeft het organisme minder insuline nodig en kan glucose, door de betere receptorbinding van insuline, vlotter door de cel worden opgenomen. Hierdoor ontstaan er minder schommelingen in het glucoseniveau. Bepaalde chroombereidingen bevatten GTF (Glucose Tolerantie Factor), afkomstig van gist met GTF, die de vetstofwisseling op een natuurlijke wijze ondersteunt.

 ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) voor volw.  : 35mcg (M), 25mcg (V)

Natuurlijke bronnen :

  • fruit (citroenen, abrikozen, ananas, druiven, frambozen, ...), aardappel, bruine en witte bonen, weinig in groenten...
  • melkproducten, eigeel, vlees, lever, schaal- en schelpdieren (vooral mosselen), ...
  • melasse, biergist, wijn, harde kazen, ...

 



Geneeskundige Categorie: Mineralen